DE VERTROUWENSPLEK BIJ MISSTANDEN BINNEN GESLOTEN GROEPEN

Wat kan ik doen?

Ben je slachtoffer (geweest) van misstanden binnen een gesloten groep?
Onbekendheid of onbegrip zorgen er mogelijk voor dat je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Het kan zijn dat je bang bent of je schaamt voor wat je is overkomen waardoor je niet naar je huisarts of de politie durft te gaan. Neem contact op met Sektesignaal. Een vertrouwenspersoon luistert, stelt vragen en kan je gerichte hulp en ondersteuning bieden in de aanpak van de misstanden.

Lees ook: ‘wat kun je van Sektesignaal verwachten?’

Ben je een bezorgd familielid, vriend of kennis van iemand die mogelijk slachtoffer is van misstanden binnen een gesloten groep?
Niet in alle gesloten bewegingen vinden misstanden plaats. Als je twijfels hebt of zorgen maakt over iemand die is aangesloten bij een gesloten groep, neem hem/haar serieus en houd altijd contact. Voorkom dat je de groep of de leider veroordeeld, want kritiek zal leiden tot afstand of het verliezen van contact. Toon interesse want dan kun je meestal in gesprek blijven. Zo kun je een beter beeld krijgen van zijn/haar welzijn en inzicht krijgen in de eventuele misstanden die plaatsvinden.

Daarnaast kun je contact opnemen met Sektesignaal. Je wordt te woord gestaan door een ervaren vertrouwenspersoon. Deze gaat het gesprek aan, luistert en stelt vragen om jouw zorgen helder in kaart te brengen. Naast advies kunnen zij hulp bieden in het aanpakken van de misstanden.

Lees meer over
-wat je van Sektesignaal kunt verwachten
-misstanden binnen gesloten groepen

Ben je een professional en heb je twijfels en vragen over mogelijke misstanden die plaatsvinden in een gesloten groep?
Herken je signalen, heb je twijfels of vermoedens van misstanden die plaatsvinden binnen een gesloten groep en wil je weten wat je kan doen? Neem dan contact op met de vertrouwenspersonen Sektesignaal. Zij bieden advies en ondersteuning. Sektesignaal heeft een breed netwerk opgebouwd met hulpverlening, opsporing en recht. Binnen dit netwerk wordt kennis gedeeld en samengewerkt binnen de casuïstiek. Sektesignaal kan professionals met dit netwerk in contact brengen. Dit komt de hulp aan slachtoffers en naasten ten goede en leidt tot een effectieve aanpak van de misstanden.

Lees ook: ‘voor professionals’